Wil jij ons team komen versterken?

Wij zijn op zoek naar teamspelers die in staat zijn accuraat en zelfstandig te werken binnen de grootste precisie plaatwerk & contract manufacturer specialist in Europa.

Wat kunnen wij jou bieden:

 • Prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Professionele werkomgeving; werken met de nieuwste technologieën.
 • Uitstekende sfeer in een hecht team wat zelf verantwoordelijk is voor de inrichting en gang van zaken binnen de afdeling.
 • De mogelijkheid tot het volgen van erkende vakgerichte opleidingen dmv onze Addit Academie.
 • Een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snel groeiende, internationale organisatie.
 • Wij investeren in automatisering, robotisering, industrie 4.o.
 • Wij voeren QRM als strategie.

Onze bedrijfscultuur is no-nonsense gedreven en vooruitstrevend

PURCHASE & LOGISTICS MANAGER (M/V)

Functieomschrijving:

Voorstellen doen m.b.t. missie, visie en strategie m.b.t. de inkoop en logistiek voor de gehele organisatie aan de directie en uitvoeren van dit inkoop- en logistiek beleid,
Opbouwen en eindverantwoordelijkheid dragen van een qua kwaliteit, hoge mate van leverbetrouwbaarheid, duurzaamheid en prijs optimale groep van o.a. strategische (toe)leveranciers en lost problemen op bij afkeur en leverbetrouwbaarheid in een escalatie stadium,
Relatiebeheer van het netwerk van (toe)leveranciers,

 • Legt relaties met nieuwe toeleveranciers, beoordeelt deze en maakt afspraken over leveringen en voorwaarden,
 • Beoordeelt de prestaties van toeleveranciers, neemt contact op met (toe)leveranciers die niet voldoende presteren, onderzoekt de oorzaak en stelt samen met de leverancier een verbeterplan op,
 • Monitort dit verbeterplan en houdt contact met de leverancier, controleert of de afspraken nagekomen worden en neemt de nodige acties en maatregelen om de levering of dienst niet in gevaar te laten komen,
 • Onderhoudt regelmatig contact met alle strategische (toe)leveranciers en beoordeelt of de samenwerking nog aan de eisen van het bedrijf voldoet

Alle bestellingen, inkopen en uitbestedingen worden op tijd, correct, met de juiste prijs en kwaliteit geleverd/uitgevoerd volgens overeenkomsten en afspraken,
Vaststellen van inkoop (raam)contracten met als doel besparing op inkoop- en logistiek kosten, waarbij kwaliteit en de gewenste levertijd behouden blijven,
Houdt overzicht over de gehele inkoopbehoefte van de totale organisatie ( mede inrichten / organiseren optimale toeleveringsketen binnen projecten )
Optimaliseren van de voorraadpositie en de omloopsnelheid van de diverse artikelgroepen,
Zorgt dat de inkopen altijd zijn ingedekt met verkooporders en vermijdt incourantheid van de voorraad en monitort deze,
Is bevoegd tot inkoop en uitbesteding voor zover dit past in het inkoopbeleid van het bedrijf,
Zoveel als kan automatiseren van alle inkoop en logistiek processen.

Functie eisen:

 • Minimaal opleidingsniveau is HBO aangevuld met cursussen, opleidingen t.b.v. het vervullen van deze functie en minimaal 5 jaar ervaring binnen productie- / toeleveringsorganisaties en daar bijbehorende totale toeleveringsketen,
 • Talen: vloeiend Duits en Engels, zowel schriftelijk als mondeling is een vereiste,
 • Op de hoogte blijven van alle relevante marktinformatie door actieve deelname aan vakbeurzen, seminars, leverancierscontactdagen enz. en daarop het inkoopbeleid en strategie aanpassen,
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met ERP-systemen, Kennis van RidderiQ is een pré!,
 • Werkt met veel externe partijen en stakeholders samen. Vertegenwoordigt het bedrijf naar (toe)leveranciers,
  zelfcontrole en interactie met medewerkers binnen alle afdelingen,
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken,
 • Beschikken over communicatieve vaardigheden, hands-on en flexibele denkwijzen, taak- en resultaatgerichtheid, creativiteit, het plannen en organiseren, stressbestendigheid.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

PROJECT PROCESS & QUALITY ENGINEER (M/V)

Kun jij de vertaling maken van klant idee naar een maakbaar product en kun je hierbij de meest efficiënte productieprocessen toepassen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ter versterking van ons Customer Team zijn wij op zoek naar een Project Proces & Quality Engineer. De PPQE’er, zoals wij die noemen, is het technisch brein van de organisatie en technisch aanspreekpunt voor de klant.

Samen met het team beoordeel je de aanvragen van zowel nieuwe als bestaande klanten op o.a. maakbaarheid. Wanneer een product geschikt is voor ADDIT verzorg je de calculatie en bespreek je eventuele knelpunten met de klant. Tijdens dit proces adviseer je de opdrachtgever ook op het gebied van ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten. Hierbij denk je na over hoe de productie en/of assemblage activiteiten efficiënter zouden kunnen. Je zoekt dagelijks naar een win-win situatie voor de klant en ADDIT.

Nadat de klant akkoord is met een offerte, start je de werkvoorbereiding. Deze richt je zodanig in zodat de afdeling Sheet Metal en/of Contract Manufacturing er efficiënt mee aan de slag kunnen. Je hebt daarmee grote invloed op de kwaliteit van de producten.  Je verzorgt samen met de operatie voor de N(ew)P(roduct)I(ntroduction) en verdere verbeteringen in de productie.

Geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder of neem gerust contact met ons op.

Over ADDIT BV

Addit BV in Venlo is met bijna 40 jaar ervaring in de internationale toeleveringsindustrie dé strategische partner voor de ontwikkeling en fabricage van samengestelde complexe precisie plaatwerkdelen, mechatronische modules, machines, systemen en apparaten.

Met opdrachtgevers in Nederland, België en veelal Duitsland, zijn wij actief in 12 marktsegmenten zoals de semiconductor-, medische-, farmaceutische-, print- en druk-, productie- en defensie- apparaten en machine-industrie.

Kenmerkend voor de producten die wij vervaardigen is dat aan deze producten hoge kwaliteitseisen worden gesteld qua technische specificaties en deze flexibel in enkelstuks en kleine series worden geproduceerd.

Ons succes is een resultante van onze gedrevenheid en vooruitstrevendheid waardoor wij er, samen met ons zusterbedrijf Addit Sp. z o.o. in Polen, in slagen een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van onze opdrachtgevers.

 

Functieomschrijving:

 • Beoordeelt samen met het team de binnengekomen aanvragen en verstrekt relevante informatie.
 • Maakt op basis van de klantinformatie alle benodigde assemblage informatie aan. Houdt hierbij rekening met de technische mogelijkheden en het voldoen aan de kwaliteitseisen van de assemblage afdeling en overlegt waar nodig met de betreffende medewerkers.
 • Het adviseren van de opdrachtgever bij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten.
 • Het calculeren, optimaliseren van het ontwerp in een 3D CAD-systeem en het uitwerken van de 2D tekeningen, gekoppeld aan een PDM-systeem, gekoppeld aan ons ERP systeem.
 • Het leveren van technische ondersteuning aan de met als einddoel een ”repeatable” product, dat zonder de begeleiding van de engineer geproduceerd kan worden, zonder fouten en op basis van lean manufacturing.
 • Het analyseren van tekeningen, schetsen en modellen.
 • Het laten uitvoeren van monsterkeuringen en het toepassen van preventieve technieken zoals Poka-Yoke en FMEA.
 • Je maakt deel uit van een team bestaande uit inkoop, verkoop en planning.
 • De functie wordt met grote mate van zelfstandigheid uitgevoerd onder leiding van de CEO van Addit BV.

Functie eisen:

 • Beschikken over een MBO4+/HBO werk- en denkniveau, technische studierichting.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met productieorganisatie en productiemogelijkheden.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met CAD/CAM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met PDM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met ERP-systemen.
  RidderiQ is een pré!
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.
 • Beschikken over de volgende competenties: Leergierig, praktisch, hands-on en flexibel.
 • Teamspeler.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

PROJECT ACCOUNT MANAGER  (M/V)

Functieomschrijving:

Beoordeelt samen met het team de binnengekomen aanvragen, maakt een calculatie en stelt een offerte op, vraagt bij onduidelijkheden nadere informatie bij de klant op.
Volgt de offertes op en onderhoudt in samenspraak met de (Technical) Sales Manager of CEO, contact met de klant.
Controleert ontvangen inkooporder met inkoopvoorwaarden van de klant met de oorspronkelijke offerte, neemt contact op met de klant bij afwijkingen en voert de projectadministratie uit. Bevestigt de opdracht. Plant het project in overleg met het klantenteam in.
Neemt direct actie bij gesignaleerde knelpunten/problemen en overlegt indien nodig met de klant en met productie over oorzaken en oplossingen. Zorgt ervoor dat de afgesproken oplossingen uitgevoerd worden.
Houdt voortdurend de planning, voortgang en het budget van alle onder diens beheer zijnde orders en projecten bij en neemt vroegtijdig actie bij (mogelijke of te verwachten) afwijkingen.
Regelt en coördineert in samenwerking met het team, dat de onder beheer zijnde projecten goed uitgevoerd, gecontroleerd en opgeleverd worden en tot het gewenste resultaat leiden.
Signaleert alle afwijkingen, die bij het maken van de werkvoorbereidingen ontstaan, ten opzichte van de commerciële voorcalculatie en neemt maatregelen ter voorkoming van commerciële lagere marge.

Functie eisen:

 • Beschikken over een MBO4+/HBO werk- en denkniveau, technische studierichting.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met productieorganisatie en productiemogelijkheden.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met CAD/CAM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met PDM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met ERP-systemen.
  Kennis van RidderiQ is een pré!
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.
 • Beschikken over de volgende competenties: Leergierig, klantgericht, praktisch, hands-on en flexibel.
 • Teamspeler.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

CNC AFKANTERS (M/V)

Ter versterking van onze CNC afkantafdeling zijn wij op zoek naar:

CNC Afkanters (functie: CNC plaatbewerker)

De CNC plaatwerker is verantwoordelijk voor het instellen en bedienen van machines (afkantbanken) voor het produceren van plaatwerkproducten. Het werk wordt uitgevoerd aan de hand van (summiere) werkopdrachten, gevarieerde tekeningen, stel-, instel-, bedienings- en veiligheidsvoorschriften. Tevens voert de CNC afkanter eerste product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrolevoorschriften, draagt zorg voor het reguliere 1e lijns onderhoud aan de machines en gereedschappen en lost storingen op.
We werken met de modernste afkantbanken van LVD welke offline worden geprogrammeerd. Crosstrainen, om zo ook de andere plaatwerkprocessen onder de knie te krijgen, zorgt voor de nodige afwisseling in het werk.

Vereisten

Een teamspeler die in staat is accuraat en zelfstandig te werken met de volgende eigenschappen:

 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau met enige relevante ervaring;
 • Er wordt gewerkt in twee ploegendienst;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt en pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Wat bieden wij?

 • Een fulltime functie;
 • Een professionele werkomgeving; werken met de nieuwste technologieën;
 • Uitstekende sfeer in een hecht team wat zelf verantwoordelijk is voor de inrichting en gang van zaken binnen de afdeling;
 • Prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • De mogelijkheid tot het volgen van erkende vakgerichte opleidingen;
 • Wij bieden jou een veelzijdige en afwisselende loopbaan in een snelgroeiende, internationale organisatie

Het werk wordt uitgevoerd aan de hand van (summiere)  werkopdrachten, gevarieerde tekeningen, stel-, instel-, bedienings- en veiligheidsvoorschriften. Tevens voert de CNC plaatwerker eerste product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrole-voorschriften, draagt  zorg voor het reguliere 1e lijns onderhoud aan de machines engereedschappen en lost storingen op.

 • Je hebt een MBO werk-en denk niveau met enige relevante ervaring;
 • Er wordt gewerkt in twee ploegendienst;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

ASSEMBLAGE MEDEWERKERS (M/V)

De assemblage medewerker assembleert samengestelde producten, modules, apparaten en machines. Hierbij worden de diverse onderdelen gemonteerd tot een samengesteld product.

Tevens voert de assemblage medewerker product-, proces- en eindcontroles uit aan de hand van de controlevoorschriften waarbij het werken volgens de ESD (Electro Static Discharge) normen en assemblage instructies van belang zijn.

 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau met enige relevante ervaring;
 • Je hebt kennis van de Duitse taal;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Tevens voert de assemblage medewerker product-, proces- en eindcontroles uit aan de hand van de controlevoorschriften waarbij het werken volgens de ESD (Electro  Static Discharge) normen en assemblage instructies van belang zijn.

 • Je hebt een MBO werk-en denkniveau met enige relevante ervaring;
 • Je hebt kennis van de Duitse taal;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

LASSERS (M/V)

De lasser is verantwoordelijk voor het samenstellen van verschillende halffabricaten en plaatwerkmodules door middel van hechten, lassen (MIG/MAG/TIG) en richten. Het werk wordt uitgevoerd aan de hand van werkopdrachten, gevarieerde tekeningen, stel-, instel-, bedienings- en veiligheidsvoorschriften.

Tevens voert de lasser eerste  product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrole voor- schriften, draagt zorg voor het reguliere 1ste lijns onderhoud aan de machines en gereedschappen en lost storingen op.

 • Je hebt een MBO werk-en denkniveau met enige relevante ervaring; van MIG/MAG/TIG lasprocessen van dunne plaat;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen;
 • je wilt jezelf ontwikkelen.

Tevens voert de lasser eerste  product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrolevoor- schriften, draagt zorg voor het reguliere 1e lijns onderhoud aan de machines en gereedschappen en lost storingen op.

 • Je hebt een MBO werk-en denkniveau met enige relevante ervaring;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen;
 • je wilt jezelf ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier

CNC PLAATWERKERS (M/V)

De CNC plaatwerker is verantwoordelijk voor het instellen en bedienen van machines (pons/lasermachine en/of afkantbanken) voor het produceren van plaatwerkproducten.

Het werk wordt uitgevoerd aan de hand van (summiere)  werkopdrachten, gevarieerde tekeningen, stel-, instel-, bedienings- en veiligheidsvoorschriften. Tevens voert de CNC plaatwerker eerste product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrole-voorschriften, draagt  zorg voor het reguliere 1ste lijns onderhoud aan de machines en gereedschappen en lost storingen op.

 • Je hebt een MBO werk-en denk niveau met enige relevante ervaring;
 • Er wordt gewerkt in twee ploegendienst;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;

Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Het werk wordt uitgevoerd aan de hand van (summiere)  werkopdrachten, gevarieerde tekeningen, stel-, instel-, bedienings- en veiligheidsvoorschriften. Tevens voert de CNC plaatwerker eerste product- en procescontroles uit aan de hand van procescontrole-voorschriften, draagt  zorg voor het reguliere 1e lijns onderhoud aan de machines engereedschappen en lost storingen op.

 • Je hebt een MBO werk-en denk niveau met enige relevante ervaring;
 • Er wordt gewerkt in twee ploegendienst;
 • We verwachten dat je creatief en oplossingsgericht bent, initiatief neemt en efficiënt pragmatisch werkt;
 • Je straalt betrokkenheid en enthousiasme uit en hebt doorzettingsvermogen; je wilt jezelf ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een sollicitatiebrief met CV naar: Niels Kleimeier