Factory Xperience Tour bij Addit

Studenten Gilde Opleidingen bezoeken bedrijven in de maak- en smartindustrie

Om studenten zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met bedrijven en beroepen in de Maak en Smart industrie in de regio, wordt op woensdag 19 april de Factory Xperience Tour van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) georganiseerd. Zes bedrijven actief in deze industrie, openen hun deuren voor eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen metaal en mechatronica aan Gilde Opleidingen in Venlo.

CIV voor de Maak en Smart Industrie
Het CIV voor de Maak en Smart Industrie is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven in Noord- en Midden-Limburg en de onderwijsinstellingen Gilde Opleidingen en Fontys Hogescholen waar speciale praktijkgerichte onderwijsprogramma’s ontwikkeld worden, zodat studenten zich ontplooien tot toekomstige medewerkers met de juiste vaardigheden en kennis van de nieuwste technologieën. Gekwalificeerde technische vakmensen zijn namelijk erg gewild. De smart-industrie bestaat onder andere uit big data, 3D printing, Internet of Things en de cloud. En in de maak-industrie worden van materialen nieuwe producten gemaakt.

Factory Xperience Tour 
Op woensdag 19 april gaan eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen metaal en mechatronica aan Gilde Opleidingen in Venlo in groepen op bezoek bij zes bedrijven actief in het CIV voor de Maak en Smart Industrie om hen zo vroeg mogelijk te verbinden met bedrijven in de regio en ze te laten zien en ervaren hoe de dagelijkse praktijk er in het bedrijfsleven uitziet. De bedrijven die aan de Xperience deelnemen zijn:

– Bruynzeel Storage Systems bv, Panningen
– Rena Castings bv, Maasbree
– Addit bv, Venlo
– VDL Konings, Swalmen
– Canon Production Printing, Venlo
– Leolux, Venlo

De studenten worden in groepen door een touringcar naar de bedrijven gebracht en bezoeken ieder twee bedrijven; één in de ochtend en één in de middag.

Bron:

Noord Limburg Business