Addit neemt revolutionaire pons-lasermachine in gebruik voor meest complexe precisie plaatwerkdelen.

Addit neemt revolutionaire pons-lasermachine in gebruik voor meest complexe precisie plaatwerkdelen

Addit

Addit Sheet Metal & Contract Manufacturing in Venlo heeft een revolutionaire nieuwe machine in gebruik genomen: de Trumpf Trumatic 7000. Deze pons-lasercombinatie voor precisie plaatwerk kan volledig geautomatiseerd, en dus manloos, produceren. De machine biedt de mogelijkheid om complexe producten (high-mix low volume) te vervaardigen en combineert de nauwkeurigheid van ponsen met de vrijheid van lasersnijden. CEO Jeroen Meulendijks legt uit: “Deze machine stelt ons in staat om producten te maken die anderen niet kunnen produceren.”

Maatwerk op het hoogste niveau

Addit is gespecialiseerd in de ontwikkeling, fabricage en assemblage van samengestelde complexe precisie plaatwerkdelen, mechatronische modules, systemen en apparaten. Van apparatuur om tabletten te persen voor de farmaceutische industrie tot vending machines. En van plaatwerkmodules voor pantservoertuigen tot modules voor kopieerapparaten en (3D)printers. “We kunnen complete machines assembleren of we maken hiervoor de onderdelen of de modules, zoals we bijvoorbeeld ook doen voor energie systemen. De basis wordt altijd gevormd door precisie plaatwerk ofwel dun plaatmateriaal van (roestvast)staal of aluminium. En de uitvoering is vaak high tech, vaak in combinatie met high mix en low volume”, vult Jeroen aan. Met andere woorden: maatwerk op het hoogste niveau. Samen met een engineersbureau kunnen ze tevens de volledige productontwikkeling uit handen nemen; van idee tot ontwerp en van productie tot ingebruikname. Addit is Europees marktleider met ruim 37 jaar ervaring in Nederland en 27 jaar in Polen.

pons-laser

Pons-laser combinatie

“De Trumpf Trumatic 7000 kan lasersnijden en ponsen”, legt Rick Janson, Manager Production & Total Quality, uit. Die combinatie biedt unieke mogelijkheden voor nauwkeurig werk én bijzondere vormen en contouren. De machine beschikt over een geautomatiseerd grondstofmagazijn voor verschillende plaatsoorten met verschillende diktes. Platen worden automatisch aan- en afgevoerd. Rick: “Dat hoeven we niet meer bij ieder nieuw product handmatig te doen. We programmeren de machine, beladen hem in één keer met alle benodigde materialen en het productieproces kan 24/7 doorlopen. Bovendien zorgt de ingebouwde borsteltafel ervoor dat producten krasarm of zelfs krasvrij worden geproduceerd.” Om de kwaliteit van de producten naar een nog hoger niveau te tillen werkt Addit met twee verschillende lijnen, één voor de ferro producten (gewoon staal) en één voor de non-ferro (aluminium, roestvaststaal) producten.

Modern machinepark vraagt ook om goed opgeleide medewerkers

Een aantal medewerkers is na een intensieve training gecertificeerd en bevoegd om de machine te mogen bedienen. Door het moderne machinepark en een team van hooggekwalificeerde medewerkers, kan Addit met de hoogste kwaliteit, duurzaam produceren en assembleren. Met de introductie van de Trumpf Trumatic 7000 zet Addit een grote stap in de richting van de industriële automatisering 4.0. “Deze machine is een belangrijk onderdeel in ons totale automatiseringsproces. Je ziet bij ons ook geen tekeningen op bureaus liggen. Wij zijn volledig gedigitaliseerd. Beeldschermen rollen op trolleys door onze fabriek”, aldus Jeroen.

Laat je inspireren bij Addit

Addit nodigt bedrijven in de regio, die te maken hebben met complexe productie en assemblage processen, van harte uit om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Laat je inspireren bij Addit.