Junior engineer

Junior Engineer

Kun jij de vertaling maken van klant idee naar een maakbaar product en kun je hierbij de meest efficiënte productieprocessen toepassen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ter versterking van ons Customer Team zijn wij op zoek naar een Jr. Engineer. De PPQE’er, zoals wij die noemen, is het technisch brein van de organisatie en technisch aanspreekpunt voor de klant.

Samen met het team beoordeel je de aanvragen van zowel nieuwe als bestaande klanten op o.a. maakbaarheid. Wanneer een product geschikt is voor ADDIT verzorg je de calculatie en bespreek je eventuele knelpunten met de klant. Tijdens dit proces adviseer je de opdrachtgever ook op het gebied van ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten. Hierbij denk je na over hoe de productie en/of assemblage activiteiten efficiënter zouden kunnen. Je zoekt dagelijks naar een win-win situatie voor de klant en ADDIT.

Nadat de klant akkoord is met een offerte, start de werkvoorbereiding. Deze richt een collega zodanig in zodat de afdeling Sheet Metal en/of Contract Manufacturing er efficiënt mee aan de slag kunnen. Je hebt daarmee grote invloed op de kwaliteit van de producten.  Je verzorgt samen met de operatie voor de N(ew)P(roduct)I(ntroduction) en verdere verbeteringen in de productie.

Geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder of neem gerust contact met ons op.

Wat ga jij doen?

 • Je beoordeelt samen met het team de binnengekomen aanvragen en verstrekt relevante informatie.
 • Je maakt op basis van de klantinformatie alle benodigde assemblageinstructies aan. Houdt hierbij rekening met de technische mogelijkheden en het voldoen aan de kwaliteitseisen van de assemblage afdeling en overlegt waar nodig met de betreffende medewerkers.
 • Het adviseren van de opdrachtgever bij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten.
 • Het calculeren, optimaliseren van het ontwerp in een 3D CAD-systeem en het uitwerken van de 2D tekeningen, gekoppeld aan een PDM-systeem, gekoppeld aan ons ERP systeem.
 • Het leveren van technische ondersteuning aan de met als einddoel een ”repeatable” product, dat zonder de begeleiding van de engineer geproduceerd kan worden, zonder fouten en op basis van lean manufacturing.
 • Het analyseren van tekeningen, schetsen en modellen.
 • Het laten uitvoeren van monsterkeuringen en het toepassen van preventieve technieken zoals Poka-Yoke en FMEA.
 • Je maakt deel uit van een team bestaande uit collega’s van inkoop, verkoop en planning.
 • De functie wordt met grote mate van zelfstandigheid uitgevoerd onder leiding van de CEO van Addit BV

Wie zijn wij en wat doen wij?
Addit BV in Venlo is met bijna 40 jaar ervaring in de internationale toeleveringsindustrie dé strategische partner voor de ontwikkeling en fabricage van samengestelde complexe precisie plaatwerkdelen, mechatronische modules, machines, systemen en apparaten.

Met opdrachtgevers in Nederland, België en veelal Duitsland, zijn wij actief in verschillende marktsegmenten zoals de semiconductor-, medische-, farmaceutische-, print- en druk-, productie- en defensie- apparaten en machine-industrie.

Kenmerkend voor de producten die wij vervaardigen is dat aan deze producten hoge kwaliteitseisen worden gesteld qua technische specificaties en deze flexibel in enkelstuks en kleine series worden geproduceerd.

Wat wij van jouw verwachten

 • Je hebt beschikt over een MBO4+/HBO werk- en denkniveau en hebt een technische achtergrond.
 • Je bent leergierig, praktisch ingesteld, hebt een hands-on mentaliteit en bent flexibel.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en/of affiniteit met productieorganisatie en productiemogelijkheden.
 • Je hebt ervaring met het werken met CAD/CAM-, PDM- en ERP-systemen. Heb je ervaring met het ERP-systeem RidderiQ, dan is dat helemaal mooi!
 • Je bent zelfstandig, nauwkeurig en hebt oog voor detail. Ook kun je goed samenwerken in een teamverband.

Wat jij van ons mag verwachten

 • Een uitdagende functie binnen een familiebedrijf.
 • 27 vakantie dagen en elke vrijdag om 14:45 al weekend.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Klinkt dit interessant en wil je meer te weten komen over deze rol?
Stuur dan je CV met motivatiebrief of neem contact met ons via +31 (0) 77 32 03 400.

Geïnteresseerd in deze vacature?

Solliciteer dan via onderstaande knop en mail ons je CV en motivatiebrief of neem gerust contact met ons op.