Project Process & Quality Engineer

Project Process & Quality Engineer

Kun jij de vertaling maken van klant idee naar een maakbaar product en kun je hierbij de meest efficiënte productieprocessen toepassen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ter versterking van ons Customer Team zijn wij op zoek naar een Project Proces & Quality Engineer. De PPQE’er, zoals wij die noemen, is het technisch brein van de organisatie en technisch aanspreekpunt voor de klant.

Samen met het team beoordeel je de aanvragen van zowel nieuwe als bestaande klanten op o.a. maakbaarheid. Wanneer een product geschikt is voor ADDIT verzorg je de calculatie en bespreek je eventuele knelpunten met de klant. Tijdens dit proces adviseer je de opdrachtgever ook op het gebied van ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten. Hierbij denk je na over hoe de productie en/of assemblage activiteiten efficiënter zouden kunnen. Je zoekt dagelijks naar een win-win situatie voor de klant en ADDIT.

Nadat de klant akkoord is met een offerte, start je de werkvoorbereiding. Deze richt je zodanig in zodat de afdeling Sheet Metal en/of Contract Manufacturing er efficiënt mee aan de slag kunnen. Je hebt daarmee grote invloed op de kwaliteit van de producten.  Je verzorgt samen met de operatie voor de N(ew)P(roduct)I(ntroduction) en verdere verbeteringen in de productie.

Geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder of neem gerust contact met ons op.

Over ADDIT BV

Addit BV in Venlo is met bijna 40 jaar ervaring in de internationale toeleveringsindustrie dé strategische partner voor de ontwikkeling en fabricage van samengestelde complexe precisie plaatwerkdelen, mechatronische modules, machines, systemen en apparaten.

Met opdrachtgevers in Nederland, België en veelal Duitsland, zijn wij actief in 12 marktsegmenten zoals de semiconductor-, medische-, farmaceutische-, print- en druk-, productie- en defensie- apparaten en machine-industrie.

Kenmerkend voor de producten die wij vervaardigen is dat aan deze producten hoge kwaliteitseisen worden gesteld qua technische specificaties en deze flexibel in enkelstuks en kleine series worden geproduceerd.

Ons succes is een resultante van onze gedrevenheid en vooruitstrevendheid waardoor wij er, samen met ons zusterbedrijf Addit Sp. z o.o. in Polen, in slagen een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van onze opdrachtgevers.

Functieomschrijving:

 • Beoordeelt samen met het team de binnengekomen aanvragen en verstrekt relevante informatie.
 • Maakt op basis van de klantinformatie alle benodigde assemblage informatie aan. Houdt hierbij rekening met de technische mogelijkheden en het voldoen aan de kwaliteitseisen van de assemblage afdeling en overlegt waar nodig met de betreffende medewerkers.
 • Het adviseren van de opdrachtgever bij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten of wijzigingen van bestaande producten.
 • Het calculeren, optimaliseren van het ontwerp in een 3D CAD-systeem en het uitwerken van de 2D tekeningen, gekoppeld aan een PDM-systeem, gekoppeld aan ons ERP systeem.
 • Het leveren van technische ondersteuning aan de met als einddoel een ”repeatable” product, dat zonder de begeleiding van de engineer geproduceerd kan worden, zonder fouten en op basis van lean manufacturing.
 • Het analyseren van tekeningen, schetsen en modellen.
 • Het laten uitvoeren van monsterkeuringen en het toepassen van preventieve technieken zoals Poka-Yoke en FMEA.
 • Je maakt deel uit van een team bestaande uit inkoop, verkoop en planning.
 • De functie wordt met grote mate van zelfstandigheid uitgevoerd onder leiding van de CEO van Addit BV.

Functie eisen:

 • Beschikken over een MBO4+/HBO werk- en denkniveau, technische studierichting.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met productieorganisatie en productiemogelijkheden.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met CAD/CAM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met PDM-systemen.
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met ERP-systemen.
  RidderiQ is een pré!
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken.
 • Beschikken over de volgende competenties: Leergierig, praktisch, hands-on en flexibel.
 • Teamspeler.

Kernwoorden: Production Engineer, Werkvoorbereider, Calculator, Lean Manufacturing, Project Engineer.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar Rick Janson (Marketing & Sales Manager).

Geïnteresseerd in deze vacature?

Solliciteer dan via onderstaande knop en mail ons je CV en motivatiebrief of neem gerust contact met ons op.

Telefoon: +31 (0)77 320 3400